top of page
AKUPUNKTIO /DRY NEEDLING

Neulahoito on terveydenalan ammattilaisten keskuudessa suosittu menetelmä hoitaa kehon kiputiloja. Länsimaalainen akupunktio ja "kuivaneulaus” eli dry needling on hieronta- ja osteopatiakäsittelyä tehostava, turvallinen hoitomuoto, jolla pyritään lievittämään kipua ja lihasjännitystä sekä rauhoittamaan hermostoa lihastriggereiden käsittelyllä. Neulaus voidaan siis yhdistää hoitoon kuin hoitoon.

Triggerpisteet (TrP) aktivoituvat yleensä toistuvasta rasituksesta ja jopa stressistä. Niitä tavataan usein myös pitkittyneestä kivusta kärsivillä. Neulahoito kohdistetaan pehmytkudosten oireileviin TrP:iin, jotka saattavat aiheuttaa lihasjännitystä ja heijastekipua jopa levossakin.

Neulaus tehdään kertakäyttöisillä akupunktioneuloilla suoraan oireilevaan kudokseen, jolloin fysiologinen tapahtumaketju käynnistyy; immuunijärjestelmä stimuloituu paikallisesti laukaisten kehon omia kivunlievitys- ja paranemisprosesseja. Terveydenhuollon ammattilaisen tekemänä neulaushoito on turvallista ja tehokasta kivunlievitystä. 
bottom of page