OSTEOPAATTI
JENNI KANGAS
+35850 530 0681

ILO HYVINVOINTIPALVELUT

SUVANTOKATU 1B, 33100 TAMPERE

KÄYNTI SISÄPIHAN PUOLELTA

Osteopolku noudattaa EU:n yleistä tietosuojasetusta ja henkilötietolakia (GDPR).
OSTEOPATIA

Osteopatialla hoidetaan ja ennaltaehkäistään kehon kiputiloja. Osteopaattisessa hoidossa vaivan syyn selvittäminen on keskeistä, sillä pelkkä oireen hoitaminen ei ole pitkäjänteistä. Lähes yhtä tärkeää on jatkohoidon tarpeen tunnistaminen. Osteopatia sopii kaikille.

Osteopatia tutkii ja hoitaa mm.

  • pitkittynyttä, arkea haittaavaa kipua

  • selkärangan kiputiloja

  • päänsärkyä ja huimausta

  • purentalihasten ja leukanivelen kiputiloja

  • työperäisiä lihaskipuja

  • raskausajan tuki- ja liikuntaelinvaivoja

  • välilevyperäisiä oireita

  • liikevajautta esimerkiksi olkapäässä tai lonkissa

Hoitotekniikan osteopaatti valitsee aina yksilöllisesti haastattelun, oirekuvauksen ja tutkimisen perusteella. Hoidossa käytetään manuaaliterapian tekniikoita kuten nivelten liikehoitoa, triggerkäsittelyä, hierontaa, manipulaatiota, akuneulausta tai näiden yhdistelmiä. Yksilöllisellä, terapeuttisella harjoittelulla vaivan omahoito käsittelyiden jälkeen on mielekkäämpää ja se on myös vaivojen ennaltaehkäisyn kannalta olennaista. Terapeuttisen harjoittelun ohjaaminen on täten tärkeä osa osteopaattista hoitokokonaisuutta.

Suomessa Osteopaatti on virallinen, Valviran rekisteröimä terveydenhuollon ammattilainen. Ortopediseksi Osteopaatiksi opiskellaan neljä vuotta ja pohjakoulutuksena vaaditaan terveydenalan perustutkinto. Ortopedinen osteopaatti on tuki- ja liikuntaelinvaivojen asiantuntija, joka omaa laajan ihmisen anatomian ja fysiologian tuntemuksen. Osteopaatti hallitsee lisäksi sekä ääreis- että keskushermoston toiminnan, patofysiologiset tilat ja käyttää osaamistaan erotusdiagnostisessa tutkimisessa vaivan selvittämiseksi. Lisäksi osteopaatti osaa ottaa huomioon eri ikäisten ihmisten työ- ja urheiluperäiset tuki- ja liikuntaelinvaivat. 

Osteopatiaan et tarvitse lääkärin lähetettä. Mikäli Sinulla on aiempia lausuntoja, voit ottaa ne mukaasi ensimmäiselle käynnille. Jos sinulla on useampia vaiva-alueita, suosittelen varaamaan pidemmän hoitoajan.