TERAPEUTTINEN HARJOITTELU

Terapeuttisen harjoittelun ohjaaminen osana osteopaatin hoitoa tukee kehon omaa paranemisprosessia ja tällöin vaivan uusiutumisen todennäköisyys pienenee. Aina viimeisimpään tutkimustietoon perustuvat harjoitteet voivat koostua yksinkertaisuudessaan työpaikalla tehtävästä taukojumpasta, viikottaisesta kuntoiluohjelmasta tai tiettyyn vaivaan purevasta kuntouttavasta ohjelmasta.

 

Yksilöllisesti räätälöidyt terapeuttiset harjoitteet voivat koostua mm. liikkuvuus- tai liikkeen kontrolliharjoitteista, jänteen/ lihaksen kuormitusliikkeistä tai rentoutustekniikoista. Harjoitteet skaalataan aina siten, että voit hyödyntää niitä mahdollisessa harrastuksessasi. Pitkittyneen selkäkivun hoitoon tarkoitetuilla perusliikkeillä saat kivun hallintaasi, pysyvästi.

Elämää ja arkea hallitseva pitkittynyt kipu ja liikkumisen pelko vaikuttaa sekä kehoon että mieleen. Onneksi moderni kiputiede on harpannut lähivuosina suuren askeleen ja käsityksemme kivunhoidosta on muuttunut. Osteopaatti huomioi hoidossaan biopsykososiaalisen viitekehyksen yksilön kivun kokemuksessa, kipu ja kudosvaurio kun eivät aina liity toisiinsa, etenkin pitkittyneestä kivusta puhuttaessa.

Yleisesti ottaen liike on aina lääke ja se yhdessä manuaaliterapian kanssa voi saada Sinut hyvin nopeasti takaisin arkeen kiinni. Liikuntamuodolla ei nykytutkimuksen mukaan ole merkitystä, pääasia että yksilö nauttii sen harrastamisesta. Jos liike kuitenkin pelottaa, ota yhteyttä niin ratkaistaan pulma yhdessä.

Raskausaikana ja sen jälkeen ilmenneitä vaivoja kuten vatsalihasten erkauma, virtsankarkailu ja keskivartalon tuen puute voidaan myös hoitaa kuntouttavilla harjoitteilla. Kerro tilanteestasi reippaasti vastaanotolla jos koet edellä mainittuja oireita.

 

Räätälöityjä sali- ja kotiharjoitusohjelmia on saatavilla myös erillisenä palveluna. Kysy lisää!

Osteopaatti Jenni Kangas ©